Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 maj, 2023 - 11:19Uppdaterad: måndag, 8 maj, 2023 - 17:08

Polisen utreder hot om skjutning - läget lugnt enligt polisen

Ålands polismyndighet utreder ett hot om en skjutning i centrum. Vid 16-tiden i dag meddelar de dock att läget är lugnt. 

–Det aktuella hotet kom via sociala media plattformen Jodel. Inlägget var anonymt och handlade om att en person skulle genomföra en skjutning inne i en affärslokal i centrum av Mariehamn idag måndag klockan 15:00, skriver polisen i ett pressmeddelande under eftermiddagen. 

Man har under dagen haft ökad polisnärvaro i både Mariehamn vid Sittkoffs och vid Maxinge i Jomala. 

–Polisen kan i nuläget konstatera att situationen är lugn och den aktuella gärningen utreds inom ramen för normal polisverksamhet, skriver de. 

– Vi tar alltid de här hoten på största allvar och kommer ha en ökad polisiär närvaro så man kommer säkert att se flertalet poliser i centrum, säger komissarie Tommy Thörnroos. 

Behöver allmänheten känna oro? 

– Nej, det skulle jag inte säga i det här skedet, säger han.

 Om någon har information om händelsen tar polisen emot tips via epost adressen tips.aland@polisen.ax 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »