Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 februari, 2019 - 07:49

Polisen stoppade drogpåverkad

Under onsdagskvällen och natten till torsdag rapporterar polisen om följande.

I Jomala kördes en personbil i en hastighet av 110 km/h, där högsta tillåtna hastigheten är 90 km/h. Polisen noterade detta och föraren delgavs en ordningsbot misstänkt för trafikförseelse. Ett annat fordon stannades för rutinkontroll. Föraren blåste negativt i polisens alkometer, men narkotikasnabbtest visade positivt på bruk av narkotika. Föraren misstänks nu för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika, och fick körförbud. Polisen utreder.

I Finström anmälde en bostadsinnehavare att denne hade en gäst som inte längre var välkommen men som vägrade att avlägsna sig. När polisen kom till platsen tog gästen sitt förnuft till fånga och lämnade bostaden. I Mariehamn greps en person på basen av polislagen efter att ha varit oförmögen att ta vara på sig själv.

I Jomala upprättades en nykterhetskontroll. Totalt kontrollerades 63 stycken fordonsförare, samtliga var nyktra.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »