Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 april, 2022 - 14:20Uppdaterad: fredag, 1 april, 2022 - 16:43

Personalbrist på barnrådgivningen

Brist på personal kan även fortsättningsvis innebära långa väntetider på ÅHS tre barnrådgivningar. Samtidigt ökar barnkullarna. Det säger ÅHS smittskyddsläkare och klinikchefen Tora Woivalin.

Barnrådgivningen på Åland har brottats i ett par år med personalbrist. Bristen på resurser har lett till att två personer avslutat sina anställningar; en medarbetare har sagt upp sig och en annan har valt att inte fortsätta efter att hens provanställning tog slut.

Med tre barnrådgivningar, där det jobbar två eller tre hälsovårdare, blir situationen snabbt ansträngd med bara en enstaka vakans.
– Om någon är borta på en av enheterna på grund av sjukskrivning, mammaledighet eller för att vi haft svårt att hitta vikarier så är en tredjedel av personalen borta, säger Tora Woivalin.

– Vi har ganska bökiga system kring framförallt bokningar och avbokningar, och det sysselsätter en personal som redan är fullbokad. Där behöver vi smidigare system, och det har vi på gång. Vi bedriver också en aktiv rekrytering, säger tillförordnad chefsläkare Jun Nagamori.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »