Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 mars, 2022 - 11:15Uppdaterad: tisdag, 29 mars, 2022 - 16:32

Pelarens finansiering ännu oklar

Landskapsregeringen kommer inte att finansiera klubbhuset Pelaren.

I ett svar till kommunernas socialtjänst, KST, förbundsstyrelse skriver landskapet att föreningen Ålands Fountainhouse Pelaren inte bedriver sådan verksamhet som uppfyller de krav som finns för köp av socialvårdstjänster. Förbundsstyrelsen har i en skrivelse begärt att landskapsregeringen ska ta över den del av finansieringen som tidigare skett genom bidrag från KST.

–Motsvarande verksamhet i riket finansieras genom pengar från spelverksamhet och medel fördelade av kommunerna. Beträffande kommunala föreningsbidrag och hur dessa fördelas är detta en kommunal angelägenhet som landskapsregeringen inte tar ställning till. En eventuell ansökan om PAF-pengar från Pelaren behandlas enligt samma principer som övriga föreningar, skriver de.

Social och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson säger till Ålands Radio att LR  redan i februari i år gett verksamheten på Pelaren 194.000 euro och att frågan handlade om KSTs brev där de önskar att LR övertar Pelarens verksamhet. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »