Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 mars, 2021 - 10:57Uppdaterad: måndag, 1 mars, 2021 - 11:30

Pandemin drabbar praktikmöjligheter för studerande

De studerandes praktikmöjligheter påverkas negativt av pandemin.

Penilla Eriksson, som är LIA-koordinator vid Ålands yrkesgymnasium, säger att vissa företag inte alls tar emot praktikanter på grund av pandemin, men det finns även de som är beredda att hjälpa till genom att ta in extra många praktikanter. Therese Sjöblom, studiehandledare för utbildningsprogrammet för turism, hotell- och restaurangadministration vid Högskolan på Åland, säger att praktikmöjligheterna påverkats negativt av pandemin.

-Många hotell är stängda, men vi har hittat alternativa praktikplatser där kundbetjäning är en central del, till exempel i butiker. Det säger Therese Sjöblom.

Sven Schauman som är prorektor vid Högskolan på Åland säger att det mesta fungerar bra, men han är oroad över läget för de studerande inom hotell- och restaurangadministration.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »