Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 oktober, 2018 - 06:26

Palliativa stannar i psykiatribyggnaden

Ålands hälso- och sjukvårds palliativa avdelning blir kvar i psykiatribyggnaden året ut.

Avdelningen flyttade dit i samband med sommarens värmebölja, och meningen var att den skulle flytta tillbaka när det blev kallare igen. Hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen skriver i ett mail till Ålands Radio att de anställda vid avdelningen uttryckt att utrymmena i psykiatribyggnaden fungerar mycket väl för deras verksamhet, vilket inte utrymmena i gamla Gullåsen gör.
- För att undvika onödig flytt fram och tillbaka har de fått stanna lite längre i psykiatribyggnaden. Psykiatrins dagverksamhet har det däremot ganska trångt just nu så det totala utrymmesbehovet behöver ses över innan ett slutgiltigt beslut tas, skriver Pajunen, som tillägger att man under hösten ska försöka göra en ordentlig kartläggning av utrymmesbehov inom ÅHS.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »