• Genrefoto: Ida Jansson.
Publicerad: onsdag, 11 september, 2019 - 06:36, uppdaterad: onsdag, 11 september, 2019 - 07:03

Påkörning, dåliga däck och stulen snurra

En bilförare körde in i den framförvarande personbilen vid Töftö färjfäste igår.

Föraren i den påkörda bilen hade bromsat in för en hund, som sprang över vägen, och föraren i bilen bakom hann då inte bromsa in och misstänks nu för äventyrande av trafiksäkerheten på grund av överhastighet. Föraren i den påkörda bilen fördes till sjukhus för kontroll.

Polisen utförde däckskontroll på fordon igår morse. Tio fordon av de totalt 45 kontrollerade hade undermåliga däck. Dessa tio förare fick anmärkningar. Polisen uppmanar nu alla fordonsägare att kontrollera sina däck och vid behov byta till nya och säkra.

En utombordsmotor anmäldes igår stulen. Det handlar om en 50-hästkrafters aktersnurra av märket Honda, som stals från Jomala.

På Klinten i Mariehamn delgavs en bilist en anmärkning på körsätt efter att personen hade krockat med en stolpe.

Tidigt på gårdagsmorgonen åkte patrullen även ut på ett uppdrag som handlade om en bilförare som satt och sov i sin bil på en busshållplats, med motorn på tomgång. När polisen kom till platsen hade bilisten dock redan åkt iväg.

 

 

 

Fler Nyheter

Singelolycka i Sund

Vid 16-tiden i dag skedde en singelolycka i Bomarsund. Bilen körde av vägen och krockade med ett träd.

Åländsk man i bedrägerihärva

Felix Quarnström rapporterar från Åbo
I dag inleddes rättegången där en åländsk man står åtalad i Egentliga Finlands tingsrätt för två fall av grov penningtvätt. Mannen blev häktad i sin frånvaro då han inte dök upp till rättegångens inbokade förhandling som hölls i augusti. Mannen befann sig då utomlands.

Olivia Mattsson återvänder till ÅU

Nyhetsnotisen i ljudformat
Olivia Mattsson kommer hem till Åland United för säsongen 2020. Redan 2016 debuterade Pargas IF produkten, via IFK Mariehamn för Åland United i Damernas Liga.

"Måste bygga förtroende internt"

Riksdagsledamot Mats Löfström
Sanna Marin (SDP) blir en bra statsminister säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström. Att hon tidigare sagt nej till obligatorisk svenska i skolan är inget man på Åland behöver oroa sig för.

Häggblom fortsätter leda Ob

Under lördagens höstmöte återvaldes Bert Häggblom som partiordförande för Obunden samling. Marcus Måtar valdes till vice ordförande.

Inget beslut om Måtar

Nyhetsnotisen i ljudformat
Lagtingets talmanskonferens hann inte fatta beslut i dag om man vidtar åtgärder mot lagtingsledamoten Marcus Måtar (Ob) med anledning av domen för grovt ocker.

Regeringsprogrammet presenteras i morgon

Nyhetsnotisen i ljudformat
I morgon, tisdag, klockan 13 väljer lagtinget nytt lantråd och därmed också ny landskapsregering för Åland.

IFK har en ny fystränare

Nyhetsnotisen i ljudformat
IFK Mariehamn har skrivit avtal med Nils Lindgren att bli assisterande tränare med inriktning på fysdelen, så Lindgren ersätter den tidigare fys- och rehabtränaren Kristoffer Weckström.

Kulmuni föreslås bli finansminister

Nyhetsnotisen i ljudformat
Centerns partiledare Katri Kulmuni föreslås bli ny finansminister, det meddelades från Centern i riket i dag.