Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 oktober, 2011 - 09:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Överhettning ej orsak till mätarbyte

Landskapsregeringen tar ingen ställning till frågan om de fjärravlästa elmätarna som i vissa fall blivit överhettade och orsakat en brandrisk, men säger att det är bolagets sak att se till att kunderna får en felfri och säker produkt. Det svaret får Ålands elandelslag som rapporterat 66 fall där elmätare blivit överhettade. En viss typ av fjärravläsare har en kondensator som kan bli överhettad. Någon brand orsakad av det har ändå inte rapporterats på Åland. -Vi har totalt 14.000 mätare ute, så det är bara en bråkdel där det blivit problem, säger elandelslagets vd Jan Wennström. Elandelslaget byter inte ut mätarna på grund av det här, men ett byte till nya mätare planeras ändå inför en trolig utveckling att Norden blir en enhetlig elmarknad till år 2015. Då behövs en ny typ av avläsning när kunderna kan välja elleverantör fritt i hela Norden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »