Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 juni, 2021 - 15:25Uppdaterad: fredag, 4 juni, 2021 - 16:43

Osämja råder i Eckerö Cruising Club

På Eckerö Cruising Clubs årsmöte i förra vecka föreslogs en ny styrelse och ny styrelseordförande.

Förslaget innebär att bland andra ordförande Jan-Erik Mattsson inte får fortsatt förtroende i klubben. Han vill inte kommentera om varför han inte föreslås bli omvald i styrelsen men han berättar att det råder en viss frustration i föreningen.

- Stämningen är lite irriterad då tre av de ordinarie styrelsemedlemmarna slutade delta i styrelsearbetet under åtta månader utan att meddela en formell orsak eller begärde befrielse från styrelsen, säger Jan-Erik Mattsson.

Ålands Radio har varit i kontakt med Niklas Häggblom som föreslås bli ny styrelseordförande i Eckerö Cruising Club, men han vill inte kommentera något förrän de har fullbordat sitt årsmöte som blev uppskjutet. Årsmötet fortsätter den 16 juni.

Den här artikeln har uppdaterats den 4 juni. I första versionen som publicerades 3 juni skrev vi att ny styrelse hade valts, men mötet ajournerades före det beslutet skulle fattas. Förslaget till ny styrelse presenterades i samband med att man fastställde hur många ledamöter som ska ingå i styrelsen men val av styrelsemedlemmar och ordförande blir det först när mötet återupptas den 16 juni.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »