Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 oktober, 2013 - 11:13Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Osäkerhet bland obundna

En del osäkerhet, men mest positiva tongångar är det bland de av Obunden samlings kommunpolitiker som Ålands Radio pratat med efter nyheten i går om den planerade sammanslagningen av de obundna och moderaterna. Obunden Samling är starkt representerat i vissa av de åländska kommunerna som Lemland, Eckerö, Saltvik och Sund. Kommunstyrelsens vice ordförande i Sund, Christer Mattsson, är positiv till sammanslagningen. -Vi tycker lika i sakfrågorna och skulle jag engagerat mig i landskapspolitiken hade jag valt moderaterna eller liberalerna. Så moderaterna blir ett naturligt steg, säger Christer Mattsson. Lika naturligt att bli moderat är det inte för Sofie Roxbäck i partistyrelsen, men hon vill ge tid till att ge det nya partiet ett innehåll innan hon tar slutlig ställning. Christian Ekström är vice ordförande i Saltviks kommunfullmäktige, och han är också positiv till sammanslagningen av Moderaterna och Obunden samling, liksom Henrietta Hellström i Eckerö som ser styrkan i ett större parti.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »