Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 december, 2010 - 13:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Omsorgsförbundet nöjt<br>med mindre byggrätt

Stadsplanenämnden godkände i går förslaget som gör det möjligt att bygga ett serviceboende för utvecklingsstörda på Södragatan 18. Förslaget går ut på en betydligt mindre byggrätt än det var tänkt från början, att byggnaderna blir lägre och att de placeras längre från rågrannarna. Omsorgsdirektör Veronica Snellman på Omsorgsförbundet säger att man är nöjda med förslaget och att det trots den mindre byggrätten kommer att fungera som boende för 15 rörelse- och förståndshandikappade unga vuxna. Grannarna har tidigare varit kritiska till bygget och menat att den nuvarande miljön ska bevaras eftersom Södragatan är den sista delen i Mariehamn som finns kvar i ursprungligt skick. Förslaget ställs nu ut till påseende och därefter går ärendet vidare till stadsstyrelsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »