Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 mars, 2018 - 11:33Uppdaterad: måndag, 19 mars, 2018 - 16:36
  • Veronica Snellman, Foto: Owe Sjöblom

Omsorgsdirektör kritisk mot informationsbrist

Veronika Snellman, omsorgsdirektör vid Ålands omsorgsförbund menar att man först borde informerat personalen om resultatet från enkäten. Detta innan man informerade media.

Det är beklagligt, säger hon om hanteringen av resultatet från enkäten.

Informationstillfällen för personalen är planerade till mitten av april.

Totalt svarade 107 av 146 anställda vid omsorgsförbundet på enkäten. Flera i personalen vittnar om om brister i ledarskapet, ständig tidspress, stress och frustration som beror på arbetet, många chefsbyten och stora organisationsförändringar som inte har förankrats. Veronika Snellman medger att man kan bli bättre på att informera i alla led.

- Just nu ska vi börja med stresshantering och få ihop åtgärdsinsatserna så att de konkret går att omsätta omedelbart så att de här och nu börjar verka. Det är jättemycket utmaningar, det kan jag inte förneka. Det är stora saker att ta tag i, säger hon.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »