Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 juni, 2020 - 14:06Uppdaterad: tisdag, 2 juni, 2020 - 17:26
  • Ålands ömsesidiga försäkringsbolag höll bolagsstämma i dag. Foto: Fredrik Rosenqvist

Ömsen rustar sig för coronasmäll

Även om coronakrisen ännu inte haft någon större påverkan på Ömsens verksamhet har försäkringsbolaget vidtagit en rad åtgärder för att vara förberett på sämre tider.

Bland annat har bolaget sålt av en del av sina placeringar för att stärka kassan.

– Vi har en stabil situation och vi kan inte i det här skedet förnimma några större kreditförluster. Däremot har vi naturligtvis på operativ nivå en ganska omfattande planering vad gäller vår coronastrategi – att om de här sakerna händer, vad gör vi då, säger Ömsens vd Dan-Erik Woivalin.

Det största orosmolnet är hur hela det åländska samhället påverkas om de åtgärder som vidtagits för att begränsa spridningen av covid-19 blir långvariga.

– Det vi är mest oroliga för är Ab Åland och hur enskilda företag, delägare och ålänningar ska klara sig om det här håller i sig länge. Det som ligger som ett vått skynke över allt är att ingen kan säga när vi når botten och när allt det här är slut – eller om det kommer en andra och tredje våg och hur omfattande de är i så fall.

Under Ömsens stämma som hölls under tisdagen lämnade Trygve Erikson bolagets förvaltningsråd, efter att ha suttit i bolagets olika styrande organ sedan mitten av 1980-talet.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »