Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 april, 2023 - 16:45Uppdaterad: torsdag, 20 april, 2023 - 16:45
  • Fastighetsverkets vd Stefan Rumander. Foto: Johan Ågren.
  • Ombyggnaden är en stor utmaning för Fastighetsverket.

Ombyggnaden av ÅHS stor utmaning för Fastighetsverket

Fastighetsverkets största utmaning framåt är att arbeta med Ålands hälso- och sjukvårds fastigheter. Merparten av sjukhusets byggnader härstammar från 50-, 60- och 70-talen, vilket betyder att de är gamla och inte alltid är optimala för dagens sjukhusvård.  

- Det är något helt annat än vad vi gjort tidigare. Vi har gjort några nybyggen åt landskapet i form av polishuset och Bomarsunds besökscentrum men sjukhuset är något helt annat i dignitet, pengar och komplexitet, säger Fastighetsverkets vd Stefan Rumander

En styrgrupp har tillsatts för arbetet med representanter från ÅHS och Fastighetsverket.    
- Arbetet har på många sätt inletts. Vi har besiktat alla 44.000 kvadratmeter på sjukhuset. Vi för en dialog med ÅHS men vi är i ett riktigt tidigt skede ännu där inga beslut är tagna men en insikt i att det behöver göras, säger Stefan Rumander. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »