Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 februari, 2021 - 07:06Uppdaterad: tisdag, 16 februari, 2021 - 08:13

Ologisk gränsdragning väcker ilska

Sedan coronapandemin bröt ut har det åländska näringslivet drabbats hårt av beslutet att stänga ner gränserna.

Peter Selander driver en stugbyverksamhet och beslutet att stänga gränsen har resulterat i inkomstbortfall med 85 procent för hans verksamhet. Han förstår inte varför turister inte får komma in i landet medan andra grupper, till exempel de som äger fastigheter på Åland, är välkomna.

- Bara för att man har ett turistiskt ärende så ska man vara portad oavsett om man visar ett intyg på att man inte har corona eller har vaccinerat sig. Man kör på samma linje som förra året och stänger gränserna, säger Peter Selander.

Fredrik Karlström, näringsminister, menar att lösningen på pandemin inte är att stänga gränser utan agera ansvarsfullt. Han delar Peter Selanders bild över hur gränsdragningen har gått till.

- Jag tycker också att det är väldigt ologiskt vilka som får komma in och vilka inte, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »