Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 februari, 2022 - 11:09
  • Införsel av djur har ökat under pandemin.

Okunskap största felet vid införsel av djur

Det vanligaste felet när djur tas in till Åland är okunskap om att den som för djuret över gränsen har fullt ansvar över att alla regler följs, det säger Maria Borgström, veterinär vid landskapsregeringen.

Om ett djur hämtas till Åland gäller det att ta reda på vad som gäller för just det djurslaget, hur regelverket ser ut just nu och vad som gäller när djur importeras från det aktuella landet.

- Under pandemin har efterfrågan på husdjur ökat och då har även djur kommit hit som inte haft alla papper i skick, men jag vill tro att det mest handlar om okunskap om regelverket och inte att människor försöker smuggla hit djuren, säger Maria Borgström, som också säger att det inte är vanligt med illegal införsel av djur, men att det förekommer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »