Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 oktober, 2010 - 07:08Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Okunskap om bilskattelagen på Åland

Olovlig användning av utlandsregistrerade bilar har ökat i Finland under de senaste åren. Enbart i södra Finland utreds, enligt Helsingin Sanomat, omkring 200 fall per år. Också här på Åland händer det regelbundet att personer åker fast för att olovligen ha kört en utlandsregistrerad bil. Några exakta siffror finns inte enligt Anja Stenman, tullöverinspektör på tullen i Mariehamn, men hon befarar att det är många som inte känner till skattelagstiftningen helt och därför inte är medvetna om att de begår ett brott.-Min uppfattning är att det ibland brister i kunskapen om att man måste registrera om bilen när man flyttar hit och att man måste betala bilskatt innan man tar bilen i bruk i Finland, säger Anja Stenman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »