Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 november, 2013 - 06:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Oklart om partisammanslagning

Moderaterna godkände i går förslaget att gå vidare och bilda partiet Moderat samling tillsammans med de obundna. Men Obunden samling kunde inte fatta något beslut eftersom deras möte i går kväll inte var utlyst på ett korrekt sätt. -Det är jämnt mellan de som är för en sammanslagning med Moderaterna och de som är emot, och vi fattar inte beslut förrän vid nästa möte den 1 december. Det säger partiordförande Gun-Mari Lindholm. Enligt Gun-Mari Lindholm finns det en oro bland medlemmarna för vad en sammanslagning med Moderaterna skulle innebära för Obunden samling. -Det är inget problem för oss att de vill fundera vidare. Det är ett stort beslut som måste ta den tid det tar. Det säger Moderaternas partiordförande Johan Ehn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »