• Flygtrafiken mellan Mariehamn och Åbo har ännu ingen långsiktig lösning. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.
Emma Lindvall berättar om läget för Åboflyget:
Publicerad: torsdag, 12 juli, 2018 - 05:57, uppdaterad: torsdag, 12 juli, 2018 - 10:40

Oklart med långsiktig lösning för Åboflyget

Det är ännu oklart när en långsiktig hållbar flygtrafik mellan Åland och Åbo kan introduceras.

Sedan Nextjets konkurs har det funnits en hel del problematik för cancerpatienter som behöver ta sig till Åbo. ÅHS skrev ett tillfälligt kontrakt med JS aviation, som just nu flyger mellan platserna. Men kontraktet går ut den 27 juli och Jeanette Pajunen som är hälso- och sjukvårdsdirektör vid ÅHS säger att man inte kommer ta ställning till om man ska förlänga kontraktet eller inte förrän strax före kontraktet löper ut. Dock lutar det mot att förlänga kontraktet. Hon säger att det såklart finns en liten risk att man inte får förlänga avtalet då det inte finns ett skriftligt avtal som garanterar samarbetet. Man måste också diskutera med FPA som ersätter kostnaderna för flygtransporten och som har sagt att de ytterst tillfälligt går med på den här lösningen. Men en månad borde man kunna förlänga, sen behöver man nog hitta något annat. Pajunen säger också att man från ÅHS sida inte vet om någon långsiktig lösning för flygtrafiken än, men att landskapsregeringen jobbar med frågan.

Air Leap tar över?

Men nu verkar det som att Air Leaps vd, Magnus Ivarsson, har planer på att återuppta flygtrafiken mellan Åland och Åbo redan nu på fredag. Det är åtminstone vad han uppgav i sin kontakt med upphandlare på landskapets infrastrukturavdelning i förrgår. Per-Erik G. Cederkvist på avdelningen säger att han inte vet hur vattentätt det är och han kan inte ge några garantier men välkomnar nyheten.

Licens i september?

Per-Erik G. Cederkvist berättar också att man skickat en skriftlig tillsägelse till alla involverade parter i flygrafiken som gäller rutten Mariehamn-Stockholm, där man upplyser dem om att flygplansstorleken är för liten och att de därmed bryter mot avtalet. Men ingen har svarat på meddelandet än. Han uppger också att Air Leaps vd Magnus Ivarsson berättat att man egentligen har ett Saab 340-plan tillgängligt som är av avtalsenlig storlek. Men att problemet är transportstyrelsen i Sveriges långa hanteringstider att ta fram en operativ licens då man inte kan använda planet utan licensen. Den andra september i höst ska man förhoppningsvis ha fått den här licensen så att man kan börja använda flyget, enligt Ivarssons utsaga till landskapet.

Ålands Radio söker Magnus Ivarsson för en intervju.

Fler Nyheter

Singelolycka i Hammarland

Polisen, som haft en arbetsdryg inledning på helgen, rapporterar bland annat om en misshandel i en privat bostad i Eckerö och ett ett falskt...

Markbrand i Mariehamn

Idag vid lunchtid fick Räddningsverket larm om en pågående markbrand i Västernäs i Mariehamn. Väl på plats konstaterade man att det handlade om ett...

Air Leap börjar flyga Mariehamn - Åbo

Den 20 augusti kommer flygbolaget Air Leap att börja trafikera sträckan Mariehamn - Åbo. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Fiskrens kan förädlas till djurforder

Bernt Bergman från Petrolax Ab och Olof Karlsson från Nordic Trout Ab:
Det åländska Företaget Petrolax Ab vill börja förädla fiskrens till råvaror för foderproduktion.

Vissa fartyg godkända för hötransporter

Jan-Christian Welander intervjuas:
Kan du uppvisa att höet har en fuktighetsprocent på över 14 procent och om höet är balat, får rederierna transportera ensilagen utan så kallad dangerous goods certifiering eller DG-certifiering. Det menar Jan-Christian Welander, enhetschef på Trafi.

Höga transportkostnader för foder

Pernilla Wiman intervjuas:
På grund av torkan har djurägare börjat titta på alternativet att privatimportera foder från fastlandet, något som innebär skyhöga transportkostnader.

Torkan får butik att ändra köttinköpsrutiner

Sparhallen har bestämt sig för att göra som många svenska butiker och sluta köpa in kött med annat ursprung än Finland och Sverige.

Inget nytt om Åboflyget

Air Leap har inte inlett några flygningar på Åbolinjen i dag.

Mariehamns stad får skadestånd

Infrastrukturdirektör Kai Söderlund är nöjd med domen:
Westengineering Oy ska betala ett skadestånd på 250.000 euro till Mariehamns stad och stå för stadens rättegångskostnader på drygt 33.000 euro. Det framgår av en dom från Egentliga Finlands Tingsrätt.