Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 december, 2023 - 16:47Uppdaterad: onsdag, 27 december, 2023 - 16:51

Offentliga projekt kan stötta branscher i kris enligt Jesper Josefsson

Offentliga projekt inom till exempel byggbranschen och det digitala kan användas för att stötta företag som har det tufft. Det säger Jesper Josefsson (C), ny näringsminister, då Ålands radio frågar honom vad man från politiskt håll kan göra för att hjälpa näringslivet under ekonomiskt kärva tider. 

Ålands radio intervjuar alla nya ministrar i dagarna och inleder med Josefsson som gjorde ett kanonval och fick mest röster inom Centern. 

– Jag tror jag vara ganska tydlig med vad jag ville och hur jag ville göra det. Jag försöker alltid vara så konkret som möjlig, men det gick förvånansvärt bra, säger han. 

Centern valde kandidater till ministerposterna utifrån antalet röster och Josefsson säger att han ser tendenser till ett generationsskifte både inom centern och lagtinget i stort. 

– Fördelen jag och Annika Hambrudd har är att vi inte varit med tidigare. Det är mycket gamla konflikter som finns men vi börjar från blankt papper, säger Jesper Josefsson. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »