Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 oktober, 2013 - 18:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Oenighet om kommunandelarna

Samrådet mellan Ålands kommunförbund och landskapsregeringen om nästa års landskapsandelar har inte lett till samsyn. Landskapsregering, kommunförbundet och Mariehamns stad har de två senaste fredagarna hållit samrådsmöten om landskapets budget och den förestående samhällsservicereformen. Mötena har mynnat ut i konstaterandet att man inte i har kunnat komma överens i fråga om landskapsandelarna för budgetåret 2014. "Landskapsregeringen har i ett alltför sent skede kommit med förslag om att landskapsandelarna för nästa år inte ska indexjusteras", skriver kommunförbundet i ett pressmeddelande i eftermiddag. "Vi konstaterar att förslaget och det sena skede och de former i vilket det presenterats, samt de ekonomiska effekterna av detsamma, inte är förenliga varken med gällande lag eller med det avtalade samrådsförfarandet", skriver förbundet som inte accepterar det sena förslaget om uteblivna indexjusteringen av landskapsandelarna till kommunerna. Ålands kommunförbund har kallat till presskonferens på måndag förmiddag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »