Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 juli, 2013 - 10:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

"Odemokratiskt beslut om snus"

Olustigt och odemokratiskt. Så betecknar Europaparlamentarikern Nils Torvalds onsdagens beslut om snuset i parlamentets folkhälsoutskott. Nils Torvalds har drivit en kompromiss i frågan om snuset som skulle ge länder och regioner som haft en traditionell användning av snus, däribland Åland, rätt att söka undantag från snusförbudet i EU. -Den linjen har stötts av flera politiska grupper, säger Nils Torvalds i ett pressmeddelande. Men genom en överenskommelse mellan fördragande ledamoten och utskottets ordförande, båda socialdemokrater, röstades ett förslag igenom att inte ändra tobaksdirektivet när det gäller snuset. Därmed kunde utskottet inte rösta om övriga förslag. Snusfrågan går nu till plenum i Europaparlamentet i september.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »