Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 november, 2021 - 06:03Uppdaterad: måndag, 22 november, 2021 - 09:08

Nytt förslag om bibliotekens uppdrag

Ett ökat samarbete både mellan de åländska biblioteken och med bibliotek i öst och väst. En välplanerad digitalisering av Alandica och en roll i att öka informationskompetensen hos ålänningarna.

Det är några av huvudpunkterna i det bibliotekspolitiska programmet, som presenterades offentligt för första gången på fredag förra veckan, då de Nordiska litteraturdagarna inleddes.
- Vår vision är att alla har fri tillgång till information och berättelser i den form de behöver. Utgående från det har vi hittat fem fokusområden och nu hoppas vi förstås att politikerna ska godkänna förslaget så att vi får ett styrdokument för biblioteksverksamheten och kan börja jobba, säger Fredrika Sundberg, kultur- och fritidschef och ordförande i den kommittée som tagit fram förslaget.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »