Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 november, 2011 - 14:36Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Nytt dagis i stan ska planeras

Mariehamns stad ska påbörja arbetet med ett nytt dagis i södra staden för att säkra tillgången på dagisplatser, små klasser och undervisningsgrupper prioriteras i stadens skolor och möjligheten för föräldrar till barn under 4 år att få hemvårdsstöd bibehålls. Det var några av de ändringsförslag till Mariehamns stads budget som igår godkändes i fullmäktige. Socialdemokraternas fick däremot inte gehör för sin kritik mot de besparingar som ska göras i sociala sektorn. De hade bland annat föreslagit att slå fast personaltätheten på trobergshemmet till 0,83 per klient och att inte höja barnomsorgstaxan till 215 euro. Men dessa förslag röstades ner. -Fullmäktige godkände i allt väsentligt stadsstyrelsens förslag, vilket innebär att det är en bred enighet kring budgeten, säger stadsdirektören Edgar Vickström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »