Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 november, 2022 - 05:59Uppdaterad: tisdag, 29 november, 2022 - 06:26

Nya våtmarker ska skydda Markusbölefjärden

Ålands Vatten har fått tillstånd att upprätta tre multifunktionella våtmarker, också kallade kombidammar, för uppskattningsvis 80.000 euro.

Ann Nedergård, projektledare för vattenskydd och hållbarhetsfrågor vid Ålands Vatten berättar att kombidammarna har flera funktioner, det man är ute efter vid Markusbölefjärden är att vattnet ska sakta ner så att näringsämnena som finns i vattnet får möjlighet att lägga sig på botten och inte kommer ut i drickvattentäkten.
En damm är planerad tillsammans med Åttböle gård i Åttböle, en är planerad på östra sidan om Prästgårdnäset och en vid Finnbacka träsk.
En första skiss på den första dammen finns, arbetet med planeringen beräknas vara klart vid årsskiftet. Nästa steg är sedan att upphandla gräventreprenaden för att genomföra det praktiska arbetet att få en våtmark på plats, säger Ann Nedergård.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »