Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 februari, 2021 - 16:15Uppdaterad: torsdag, 4 februari, 2021 - 18:09

Nya smittskyddslagen till riksdagen

Riksdagens social- och hälsovårdsutskott har i dag slagit fast hur riksregeringens förslag till ny smittskyddslag kan förverkligas.

Ändringarna gör det bland annat möjligt att stänga privata gym och badinrättningar under coronaepidemin. Utskottets betänkande ska behandlas av riksdagen. Ändringen skulle också innebära att de restriktioner som gäller för restaurangerna skulle fortsätta till slutet av juni. Restaurangrestriktionerna i stöd av nuvarande lag är i kraft till och med 28. februari. Det är landskapsregeringen som beslutar om man ska använda de möjligheter som lagen ger, vilket också förutsätter att det råder ett visst smittoläge. 

-Nu är smittoläget på Åland så bra att det mesta lagen möjliggör inte heller får tas i bruk, säger riksdagsledamot Mats Löfström.

Han säger att det här i praktiken betyder väldigt lite ändringar på Åland just nu. Det är bara ifall LR vill ta ibruk verktygen och ifall smittoläget försämras som det kan bli större praktiska förändringar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »