Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 januari, 2024 - 05:59Uppdaterad: onsdag, 31 januari, 2024 - 06:19
  • Valtteri Satomaa och Susanne Olofsson. Foto: Johan Ågren.

Det nya skattegränskontoret har slagit upp portarna

Det treåriga projektet med ett skattegränskontor vid Ålands näringsliv har slagit upp portarna. Det finansieras via Viking Line, Eckerölinjen och landskapsregeringen. 

Skattegränskontoret är en fortsättning på den skattegränsrådgivning som startade i juni 2023. Det är tänkt att hjälpa såväl företagare som privatpersoner med hjälp av en skattegränsrådgivare. Rådgivningen var enligt Susanne Olofsson, vd för Ålands näringsliv, en möjlighet att testa på och utvärdera hurdana behoven var för att få hjälp med frågor kring skattegränsen och det märktes av att ett behov fanns. 

Tidigare har Ålands näringsliv arbetat med frågor kring skattegränsen, men det har varit tillsammans med andra arbetsuppgifter. Nu finns resurserna i ett nyskapat arbetslag att lägga mycket tid och energi på frågor kring skattegränsen. De ska kunna komma med förslag, exempel och kunna ha en tätare dialog med företagare och myndigheter om hur man på lång sikt ska hitta förenklingar gällande skattegränsen. Laget ska bestå av en ännu ej anställd rådgivare och Valtteri Satomaa, som är sakkunnig för skattegränsfrågor. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »