Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 juni, 2010 - 16:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Nya riktlinjer i jordförvärvslagen

Fysiska personer och bolag jämställs nu i landskapsregeringens beslut om jordförvärv. I dag tog landskapsregeringen nya riktlinjer för besluten där det inte längre ska vara möjligt att via aktier i ett bolag exempelvis komma åt en strandtomt. I riktlinjerna slås också fast att det ska vara minst 30 meter till stranden för att tillstånd ska ges.- Det här underlättar också för kommunerna i deras planering, säger kansliminister Roger Eriksson.Att dröjsmålet med riktlinjerna skulle berott på politisk oenighet i landskapsregeringen förnekar både Roger Eriksson och vice lantrådet Britt Lundberg.- Det här är en viktig fråga som fått ta tid. Riktlinjerna måste hålla för framtiden också, säger Britt Lundberg.Beslutet i dag innebär att de jordförvärvsansökningar som legat frysta sedan årsskiftet i väntan på det här, nu kan behandlas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »