Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 januari, 2022 - 10:39Uppdaterad: onsdag, 26 januari, 2022 - 10:49

Nya Karlbybron nästan färdig

Nya Karlbybron på Kökar är nästan färdig. Det som återstår är bland annat ytbeläggningen som inte går att göra på vintern.

–På grund av vintern har vi inte kunnat göra asfaltsbeläggningar och den sista justeringen av vägen. Också återställningen av den tillfälliga vägen och den tillfälliga bron behöver göras i vår, säger Ian Bergström, projektchef på infrastrukturbyrån.

Orsaken till att bygget försenats in på vintern är ett lerlager.

–Leran var lösare än vi förutsatt vid geotekniska undersökningar och vi var tvungna att byta ett brolager. Det försenade projektet och vi hamnade in i vintern, säger han.

Trafiken fungerar fullt ut fast man i nuläget får köra på grus. Någon gång under april månad kommer man antagligen påbörja det sista arbetet för att färdigställa projektet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »