Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 mars, 2022 - 14:07Uppdaterad: onsdag, 9 mars, 2022 - 17:33

Nya hinder på vägen mot SVT Play

Det har uppstått nya hinder på vägen vad gäller frågan om streamingtjänsten SVT Play.

Landskapsregeringen har jobbat på en lösning i åtta år och fram till för tre veckor sedan har man trott att frågan ska få en lösning men det har återigen skurit sig.

–Sedan tre veckor tillbaka är vi tillbaka i en situation där vi inte har en lösning. Man skulle via avtalslicenser i en ny regeringsproposition trygga vidareutsändning och trygga upphovsrätten för upphovsrättsinnehavarna men här har någonting hänt i Helsingfors, säger Harry Jansson, vicelantråd.

Förutsättningarna att lyckas framöver är dock goda säger Harry Jansson efter diskussioner med kulturminister Antti Kurvinen, tanken är att man ska lämna in det hela som ett lagförslag skilt från propositionen som myndigheterna i riket menar blir juridiskt rörig om man blandar in SVT Play på Åland.

–I höst hoppas vi ha förslaget klart och någon gång mellan årsskiftet och sommaren ska SVT Play vara tillgängligt för ålänningarna i sådana fall, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »