Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 augusti, 2012 - 07:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Ny sorts pedagogik presenterades

Igår fick 430 åländska lärare lära sig om en ny amerikansk pedagogik som kallas "Flipped Classroom" eller "Det upp-och-nedvända klassrummet". Daniel Barker som vanligtvis undervisar i matematik och fysik i Stockholmsskolan Norra Real har använt sig av pedagogiken. Den går ut på att han spelar in föreläsningarna i förhand på videoklipp och sedan får eleverna arbeta aktivt med experiment, frågeställningar eller teoretiska problem. Daniel Barker låter även eleverna använda sig mycket av så kallad ny teknik.-De tycker det är roligt att få använda sig av teknik de använder hemma, även i skolan. Men framför allt uppskattar de att de kan få individuell hjälp varje lektion, vilket vi inte hann med förut, säger Daniel Barker.Föreläsningen skedde under den lärarkonferens som hölls på kulturhuset Alandica och temat för konferensen var betyg, bedömande och lärande i grundskolan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »