Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 november, 2010 - 08:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ny lag om tolkningstjänst till lagtinget

De syn- och hörselskadade på Åland som vill ha tolkningstjänst från Sverige ska få service på samma villkor som de övriga och som de i riket. Folkpensionsanstalten, FPA, tar över administrationen av tolkningstjänsterna också på Åland efter att en ny lag träder i kraft här.-FPA har varit mycket smidiga för att tillmötesgå våra önskemål, sa social- och hälsovårdsminister Katrin Sjögren i lagtinget på onsdagen, när lagförslaget överlämnades.De synskadade får rätt till 360 timmar tolkningstjänst per år, medan de hörselskadade får rätt till hälften så mycket. En tilläggskvot tillåts om det finns behov, och då tas särskild hänsyn till dem som vill arbeta och studera. I dag har fem personer på Åland rätt till tolkningstjänst.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »