Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 31 oktober, 2013 - 11:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Ny körkortslag på gång

Landskapsregeringen föreslår att lagtinget antar en ny körkortslag och en lag om trafikskolor. Lagförslagen är ute på remiss till bland andra polisen och bilskolorna och tanken är att de ska träda i kraft den 1 januari 2015. Enligt lagförslagen ska det bli obligatoriskt med körkortstillstånd och en godkänd handledare vid all övningskörning. Spärrtiden för att återfå körkortet efter en rattfylleridom föreslås bli avsevärt längre, men i många fall ska man snabbt kunna få körkortsbehörighet för ett fordon med alkolås. -Det betyder att folk som är beroende av bilen i sitt jobb inte drabbas så hårt av en rattfylleridom och samtidigt får man en garanti på att de inte kör onyktra, säger lagberedare Patrik Lönngren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »