Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 februari, 2012 - 14:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Ny kontakt för EU-information

Nu finns ett alternativ till den Europainformation som stängdes i statens ämbetshus senaste höst. Det är Harri Varhama, svenskspråkig regioninformatör i Vasa, som svarar i telefon om man ringer det åländska numret 14853.-Dethär är en temporär lösning, säger Varhama. Nästa år, när informationen centraliseras, ska det finnas en person som svarar på åländska frågor i Helsingfors. Landskapsregeringen, som protesterade när informationskontoret i Mariehamn stängdes, för nu en dialog med utrikesministeriet om vilken information ålänningar kan få.-Vi har ett bra samarbete med utrikesministeriet och diskuterar hur man kan hitta en bra lösning för åländsk del, säger landskapets Europarättschef Michela Slotte.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »