Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 maj, 2010 - 15:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ny finansförvaltningslag på gång

Ett tydligt budgetansvar hos landskapets avdelningschefer. Det föreslås i den nya finansförvaltningslag som landskapsregeringen i dag beslöt att lämna till lagtinget. I den nuvarande, nästan 40 år gamla, lagen finns inte ens begreppet avdelningschef. -Frågan har ju varit högaktuell med tanke på Skarven och andra affärer, säger landskapets biträdande finanschef Conny Nyholm. En annan större förändring är att lagtinget nu ska få säga sitt om bokslutet i och med att det slås samman med verksamhetsberättelsen till en årsredovisning som ska presenteras inom maj månad. Ett förslag är också att införa en prestationsbaserad budgetering, en sak som bara ett fåtal länder i världen infört hittills. Den nya finansförvaltningslagen är i form av en ramlag där fler detaljerade bestämmelser kan tas in på en lägre nivå. Den nya lagen föreslås träda i kraft från och med år 2012.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »