Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 juni, 2012 - 07:41Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Ny distansarbetare trivs i Brändö

-En förutsättning för att vi kan bo i skärgården i stället för i stan är att vi har ett litet företag och kan jobba hemma. Det säger Julia Grünewald som flyttat till Brändö och jobbar på distans med en egen översättningsbyrå. Hon berättar att familjen är nöjd med den service som kommunen erbjuder, men en förutsättning för att de ska bo kvar är att varken trafik- eller sjukvårdsservicen försämras. Brändö kommun har satsat på att få fler inflyttare som arbetar på distans. Under förra året deltog kommunen i ett projekt där människor fick prova på att arbeta på distans. Projektet visade att de som provade på distansarbete mådde och presterade bättre än tidigare, men trots det har ingen av deltagarna valt att flytta till Brändö.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »