Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 juni, 2012 - 18:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Nu kan man surfa på 4G-nätet

Från och med idag kan du surfa mobilt på 4G-nät i Mariehamn. Två master har försetts med den nya tekniken, en på Lotsberget och en vid Nabben. Den största skillnaden jämfört med 3G, som är normalstandard för mobila bredband idag, är hastigheten. 4G-nätet är också stabilare, vilket innebär att variationerna i upp- och nerladdningshastighet är mindre än med 3G. – Kostnaden för ett 4G-abonnemang kommer att ligga på ungefär samma nivå som ett 3G-abonnemang, kring 20 euro, säger Harri Hällström, chef för Sonera på Åland. För att kunna använda 4G-nätet på din dator krävs ett 4G-modem. Det kostar idag cirka 150 euro, enligt Harri Hällström. Hasse Holmström på Ålcom vill inte kommentera Ålcoms planer gällande 4G-nät. – Vi tittar på det. Men jag vill inte föregå vår produktlansering, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »