Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 mars, 2023 - 16:17Uppdaterad: onsdag, 1 mars, 2023 - 17:24
  • Planerna med ett demenscenter i anslutning till Trobergshemmet går vidare. Arkivbild.

Nu inleds förstudie om demenscenter – staden oroas av fullmäktiges tidtabell

Stadsfullmäktige sade i går kväll ja till att gå vidare med planerna på ett demenscenter vid Trobergshemmet i Mariehamn.

Fullmäktige var eniga i beslutet men lade i ett klämförslag av Roger Jansson (MSÅ), understött av den politiska vilden Anders Holmberg, till att stadsstyrelsen ska presentera förstudien på fullmäktiges möte redan i maj. En tidtabell stadsdirektör Arne Selander tror kan bli knapp.

–Jag konsulterade fastighetschefen och tre månader är nog för kort. Av de tre månaderna går en månad bort för nämnd- och stadsstyrelsebehandling, säger Selander.

Anledningen till att man vill snabba på processen är bristen på demensplatser i Mariehamn. Flera av ledamöterna påpekade också att man redan utrett och lagt fram förslag tidigare. Förstudien ska bland annat innehålla mål, en behovsanalys, man ska ta fram skisser och göra tekniska undersökningar samt titta på möjligheter att komplettera Trobergshemmet med potentiella tillbyggnader.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »