Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 juli, 2013 - 12:20Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Nu byggs fler gasdrivna färjor

Nu ska två nya naturgasdrivna färjor byggas i Finland. Varvsföretaget STX Finland har ingått ett så kallat intentionsavtal med det dansk-tyska rederiet Scandlines om att bygga två färjor som ska drivas med naturgas. Det skriver Åbo Underrättelser i dag. I vintras levererades Viking Lines Viking Grace från STX-varvet i Åbo som den första stora passagerarfärjan som drivs av naturgas. De nya färjorna får en kapacitet på 1.300 passagerare, mindre än hälften av Viking Grace kapacitet. Scandlines trafikerar flera rutter mellan Sverige, Danmark och Tyskland och är ett av Europas största färjerederier. I sommar räknar parterna med att teckna ett slutligt avtal, vilket innebär 1.000 årsverken på det krisdrabbade varvsföretaget, alltså att tusen personer har jobb i ett år. Var fartygen ska byggas är inte klart, men Raumo sägs vara en stark kandidat.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »