Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 november, 2010 - 16:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Nordiskt ungdomsmöte<br>diskuterade ungas flyttande

Hur ska samhället stötta ungdomar som flyttar till en annan ort för studier och arbete? Det var en av de frågor som diskuterades på ett nordiskt ungdomsseminarium som hölls i Självstyrelsegården i dag. Varje år hålls ungdomsseminarium någonstans i Norden och i år står alltså Åland värd för seminariet. Intresseorganisationen för ungdomar i skärgården, SKUNK, har bjudit in ungdomar mellan 16 och 25 år och ungdomsledare från de nordiska länderna för att utbyta erfarenheter om ungas demokratifrågor. SKUNKs verksamhetsledare Mia Hanström tycker att det inte görs tillräckliga insatser på Åland för att stötta ungdomar som tvingas flyttas för studier, exempelvis saknas socialt stöd och läxläsningshjälp. -Men vi hoppas att vi genom dagens seminarium ska kunna utbyta erfarenheter om hur man har löst den här frågan i andra nordiska länder, säger Mia Hanström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »