Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 mars, 2017 - 15:26Uppdaterad: måndag, 13 mars, 2017 - 16:45
  • Jomalas fullmäktigeordförande Mika Nordberg tror det planerade samlingshuset byggs. Foto: Cecilia Ekströmer.

Nordberg tror samlingshuset byggs

Mika Nordberg, ordförande i kommunfullmäktige i Jomala, tror att en majoritet i fullmäktige går in för att bygga det planerade samlingshuset för knappa sju miljoner euro i Prestgården by.

- Den enda frågan som jag ser är om ärendet ska bordläggas fram till nästa möte, men jag tror inte det ändrar på slutresultat, säger Nordberg, som medger att det kan finnas en poäng med bordläggning för att då kunna informera kommuninvånare om projektet.
En grupp kommuninvånare skrev en insändare i dagens lokaltidningar där dom bland annat tycker att ärendet forcerats fram. Det vill Mika Nordberg ta klart avstånd ifrån eftersom han säger att fullmäktige har diskuterad detta under en lång tid och att det dessutom redan finns pengar avsatta i årets budget för att inleda byggandet.

Fullmäktige ska behandla ärendet vid sitt möte i morgon kväll.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »