Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 mars, 2017 - 10:49Uppdaterad: onsdag, 8 mars, 2017 - 10:54
  • Socialminister Wille Valve är negativ till alkoläsk men positiv till hantverksöl i butiker. Foto: Ulf Weman.

Negativ till alkoläsk i butiken

Att möjliggöra försäljning av starkare alkoholdrycker och alkoläsk i butikerna motverkar syftet med lagstiftningen.

 Alkoholproblemen och kostnaderna för samhället ökar. Det anser socialminister Wille Valve, moderat, i ett utlåtande till social- och hälsovårdsministeriet över förslaget till ny finländsk alkohollagstiftning. Men kritiken mot det finländska lagförslaget gäller också en rad oklarheter och problem i förhållande till landskapets behörighet på området. Från åländsk sida ser man det som önskvärt att överföra hela alkohollagstiftningen till Åland och inte bara delar som nu. Det finns ändå positiva inslag i det finländska lagförslaget, nämligen att det ges tillstånd för detaljhandel med hantverksöl. Produktionsgränsen borde dock höjas från en halv miljon liter per år, till 10 miljoner liter, anser socialminister Valve.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »