Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 september, 2013 - 11:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Nauclér stöder serbiska kollegor

-Det är mycket viktigt att få kvinnor att engagera sig på andra områden än de traditionella och typiskt kvinnliga som vård, omsorg och kultur. Det säger riksdagsledamot Elisabeth Nauclér som under året medverkat i ett projekt i Serbiens parlament. Målsättningen är att förbättra kvaliteten på arbetet i parlamentet, att få kvinnorna att samarbeta över partigränserna och engagera sig i till exempel säkerhetspolitik. Exempel på det är en konferens om utrikespolitik, säkerhet och ekonomi på Västra Balkan förra veckan. Elisabeth Nauclér var då inbjuden att delta i en panel som för första gången bestod av enbart kvinnor som diskuterade säkerhet. -Det blåser nya vindar vad gäller säkerhet. Begreppet omfattar inte bara militär säkerhet utan också till exempel privat och ekonomisk säkerhet, säger Elisabeth Nauclér i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »