Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 september, 2012 - 16:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Nauclér frågar om fiskrensbränse

"Fiskrensbussen" i Mariehamn tas nu som ett exempel på att det behövs ännu mer stimulansåtgärder för att öka användningen av biobränslen. Det är riksdagsledamot Elisabeth Nauclér som ställt ett skriftligt spörsmål i riksdagen om när accisen på biobränslen ytterligare ska sänkas. En sänkning har gjorts i år, men ska målet att öka användningen av biobränslen till tio procent år 2020 klaras måste mer stimulansåtgärder in, menar Elisabeth Nauclér. Hon pekar särskilt på att utvecklandet av närproducerade biobränslen av andra generationen, som biodiesel av fiskrens, nu tagit fart. Däremot har den första generationen biobränslen, som bland annat görs av palmolja, orsakat skövling av regnskogar. Regeringen ska nu komma med ett svar på Nauclérs spörsmål.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »