Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 november, 2013 - 10:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Nauclér besökte Västafrika

Riksdagsledamot Elisabeth Nauclér har nu fått en roll i fredsarbetet i Västafrika. Vid ett möte i Senegals huvudstad Dakar i förra veckan mellan europeiska parlamentariker och den västafrikanska organisationen Ecowas, diskuterades frågor om hur freden ska kunna upprätthållas i krisernas Västafrika. Ecowas vill ha en fredsbevarande militär styrka som också fungerar i praktiken. Elisabeth Nauclér har under sina två riksdagsperioder varit engagerad i det europeiska parlamentariska stödet till Västafrika. Hon utsågs nu till så kallad resursperson i en grupp som ska komma med förslag på hur fredsarbetet ska organiseras. -Konferensen var för min del en fortsättning på mitt engagemang för kvinnors rättigheter och att öka kvinnors egenmakt, säger Elisabeth Nauclér i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »