Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 december, 2013 - 11:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Naturskydd i Eckerö utvidgas

Naturskyddsområdet Träsket i Eckerö Storby växer med nio hektar. Landskapsregeringen har tecknat avtal med markägarna till en del av området som kompletterar det tidigare naturskyddsområdet på 100 hektar.- Det här är våtmark, men den innehåller också mycket gammal skog som nu skyddas mot avverkning, säger naturvårdsintendent Jörgen Eriksson vid landskapsregeringen.Det nya området hänger inte ihop med det gamla naturskyddsområdet, utan det ligger ett par skiften emellan som visserligen tillhör Natura 2000-området, men som inte har det starkare skyddet. Jörgen Eriksson ser gärna att markägarna där tar kontakt för att också inlemma det området i naturskyddsområdet Träsket. Drygt 11.000 euro får de nu aktuella markägarna i ersättning för att freda området.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »