Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 mars, 2021 - 06:18Uppdaterad: måndag, 22 mars, 2021 - 12:44
  • Harry Jansson och Katrin Sjögren. Arkivbild.

"Näthat undergräver demokratin"

Finlands kvinnliga ministrar har varit utsatta på sociala medier för näthat enligt en ny rapport från Nato.

Liberalernas ordförande Katrin Sjögren har fått ta emot påhopp på sociala medier och tycker det är bekymmersamt. Hon berättar att näthat försvårar rekrytering av kvinnliga politiker vilket påverkar representationen.

- Det är mycket svårare att rekrytera kvinnor än män för det är tuffare att sticka ut och ha åsikter eller driva igenom saker och fatta beslut för kvinnor. Jag tycker det är otroligt allvarligt och undergräver demokrati, säger Katrin Sjögren.

Både lantrådet Veronica Thörnroos (C) och vicelantrådet Harry Jansson (C) delar Katrin Sjögrens bild att det är svårare att rekrytera kvinnliga politiker.

- Med tanke på hur representationen ser ut i lagtinget har det gjorts försök att öka andelen kvinnliga ledamöter. Det visar sig att det blir allt svårare för man vill inte bli utsatt för påhoppen på sociala medier där man pekas ut och förlöjligas, säger Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »