Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 augusti, 2023 - 06:03Uppdaterad: tisdag, 15 augusti, 2023 - 10:14
  • Hållbart initiativs talespersoner Alfons Röblom och Erica Scott.

Näringslivet viktigt för Hållbart initiativ i årets val

Bland de frågor som är viktiga för Hållbart initiativ inför årets lagtingsval finns bland annat omsorg, att restaurera naturen – och näringsliv. 

– Om vi ska lyckas ställa om samhället och gå in i att vi kan bli fossiloberoende och att vi kan återskapa biologisk mångfald så behöver vi också ha ett näringsliv som aktivt jobbar för det, säger partiets talesperson Erica Scott

Under måndagens partiledarintervju förklarar partiets talespersoner Erica Scott och Alfons Röblom att coronapandemin lett till diskussioner om hur självförsörjande Åland egentligen är och enligt dem vill Hållbart initiativ under kommande mandatperiod arbeta med bland annat detta. 

– Pandemin har visat att Åland är för beroende av en näring. Vi vill bredda det och jobba för havsbaserad vindkraft och för de synergier som finns i det, säger Röblom. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »