Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 augusti, 2013 - 14:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Namninsamling för miljöbussar

Nästan 700 personer har skrivit på namninsamlingen för att fiskdiesel ska fortsätta att användas i stadsbussarna. Gunda Åbonde-Wickström står bakom insamlingen och överlämnade i dag underskrifterna till stadsstyrelsens ordförande Petri Carlsson. -Det är en väldigt konkret fråga och vi vill inte att man släpper frågan om fiskdiesel, säger Gunda Åbonde-Wickström. Petri Carlsson tog emot underskrifterna, och han tycker att det är bra att människor engagerar sig i frågan om miljövänligt bränsle. -Däremot finns bekymret att man måste få ett certifierat bränsle där det finns en vetenskaplig utredning som neutralt visar att det här är gångbart i busstrafik, säger Petri Carlsson. Östersjöfondens vd Lotta Nummelin var också med vid överlämnandet och bjöd in alla parter till ett möte för att diskutera fiskdieseln.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »