Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 juni, 2022 - 06:45Uppdaterad: måndag, 6 juni, 2022 - 06:51
  • Jesper Svanfelt, vd för Svinryggens deponi, väntar på biogasanläggningen.

Nämnd godkände verkställan av bygglov för biogasanläggning

Byggnämnden i Jomala kommun godkände i slutet av maj anhållan om verkställighet av bygglov för den planerade biogasanläggningen vid Svinryggens deponi.

Projektet är osäkert på grund av den tid tillståndsprocessen tagit och stigande priser på byggnadsmaterial och andra kostnader.
- Det är en stor ekonomisk osäkerhet kring om våra ekonomiska kalkyler håller när vi får tillstånd från domstolen. För ett antal månader sedan visste vi vad det skulle kosta, säger Svinryggens deponis vd Jesper Svanfelt, som tror att besvär mot nämndens beslut och en process i Ålands förvaltningsdomstol är sannolika.

Innan bygget kan påbörjas inväntar Svinryggens deponi även att besvär på miljötillstånd ska behandlas i förvaltningsdomstolen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »